Lämpökuvaus paljastaa sen mitä silmä ei näe

Lämpökuvaus

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton menetelmä, jolla voidaan arvioida rakennuksen, rakenteiden ja rakennusmateriaalien toimivuutta, laatua ja kuntoa. Sitä voidaan käyttää yhtenä tutkimusmenetelmänä sekä uudisrakennusten laadunmittauksissa että vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa.

Kuvauksessa käytettävä kamera (FLIR B335) antaa tarkan kuvauksen pinnan lämpösäteilystä, jota käytetään pohjana laadittaessa kirjallista raporttia. Lämpökuvaus on erittäin tehokas sekä taloudellinen keino selvittää, missä kohtaa tarvitaan lisäeristystä, onko putkisto- tai ilmavuotoja, mahdolliset kosteusvauriot sekä sähköverkon ongelmat.

Lämpökamerakuvaus

Kylmät paikat rakenteissa voivat johtua esimerkiksi eristeiden huolimattomasta asennuksesta tai niiden puuttumisesta kokonaan. Tällaisia tilanteita ei voida paikantaa muuten kuin lämpökameralla. Kun haluttu osa rakennuksesta tai koko rakennus on kuvattu ja tallennettu kameran muistiin, kuvaaja voi tehdä kuvien perusteella lämpökuvausraportin.

Kameralle löytyy hyvin monenlaisia käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi vesikiertoisten lämpöpattereiden toiminnan ja tukkoisuuden saa lämpökamerakuvaus hyvin esiin. Lattialämmitysputkien ja kaapeleiden sijainti ja toiminta voidaan tarkastaa kuvaamalla.

Lämpökameralla kuvataan rakenteiden lämpövuotoja ja kylmäsiltoja. Kuvaus tapahtuu pääsääntöisesti rakennuksen sisältäpäin.

Palvelemme sekä yksityis- että yritysasiakkaitamme Savon ja Pohjois-Karjalan alueella.

Ramest Oy

Marjomäentie 293, 71840 Kuuslahti

Ramest Oy

Ramest Oy

Lämpökuvaukset sekä ilmatiiveys­mittaukset ammattitaidolla!